You are here

Παραμένει δεσμευμένη η περιουσία Λυκούργου

30/08/2005 08:59
Δεσμευμένη για έκτη βδομάδα παραμένει η περιουσία του Λυκούργου Κυπριανού, αφού ούτε και χθες ξεκαθάρισε το θέμα της εξαίρεσης κάποιων προσωπικών εξόδων του ζεύγους Κυπριανού (και του λογιστή τους, Παύλου Μελετίου), από το προσωρινό διάταγμα της 21ης Ιουλίου. Το αρχικό διάταγμα παγοποιεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εναγόμενων και οι δικηγόροι τους, Λουκής Παπαφιλίππου και Αλέκος Ευαγγέλου, ζήτησαν να τροποποιηθεί, για να επιτρέπεται η χρήση κάποιων λογαριασμών για κάλυψη προσωπικών εξόδων. Η όποια τροποποίηση θα ισχύει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπόταν και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για μονιμοποίηση ή ακύρωση του αρχικού διατάγματος.

Η τροποποίηση, όμως, απαιτεί την παράθεση λεπτομερών στοιχείων για το μηνιαίο εξοδολόγιο του ζεύγους Κυπριανού (£16,800 συν £8,000 για άλλα έξοδα) και του κ. Μελετίου (£5,300). Αν και η υπεράσπιση παρέθεσε κάποια στοιχεία για το εξοδολόγιο, ο δικηγόρος των έξι χιλιάδων μικρομετόχων της AremisSoft, Αλέκος Μαρκίδης, έκρινε πως δεν είναι επαρκή. Έτσι, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για την τροποποίηση ή όχι του προσωρινού διατάγματος στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται διακανονισμός μεταξύ των πλευρών.

Κατά τις χθεσινές αγορεύσεις ξεκαθάρισε, πάντως, το θέμα της πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων της Global Consolidator. Οι νομικοί σύμβουλοι των μικρομετόχων της AremisSoft υποστήριξαν πως το αρχικό διάταγμα ουδέποτε παρεμπόδιζε τη δημόσια εταιρεία να πληρώσει τους μισθούς των οποιονδήποτε υπαλλήλων της, πλην των εναγομένων.

Την ερχόμενη βδομάδα το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν το αρχικό διάταγμα, που δεσμεύει ποσά μέχρι και $0,5 δις θα μονιμοποιηθεί ή όχι.

αε