You are here

Αναστασιάδης: Επένδυσα στο ΧΑΚ, αλλά έχασα...

14/10/2004 18:34

• Απάντησε στις μπηχτές Πιττοκοπίτη

• Δηλώσεις από ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ


«Ναι, αγόρασα μετοχές ως θεσμικός επενδυτής και θα δείτε από τα πλήρη στοιχεία που θα σας δώσω ότι όχι μόνο δεν πώλησα, αλλά ταυτόχρονα έχω υποστεί σοβαρότατες ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες γύρω από το όνομα του και ειδικά μετά τα χθεσινοβραδινά υπονοούμενα που άφησε εναντίον του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Πιττοκοπίτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι «θα σταλεί επιστολή με όλα τα στοιχεία των εκατομμυρίων, τάχα, μετοχών που έχω πάρει για να διαφανεί ότι πιθανό να χρωστώ και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σαν αποτέλεσμα της αγοράς μετοχών».

Ο κ. Αναστασιάδης συμπλήρωσε μάλιστα ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά αντίρρηση να ερευνηθεί η αγορά μετοχών από την παράταξη ή από οποιαδήποτε άλλη παράταξη, αλλά προειδοποίησε ότι «''εάν κάποιοι νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τις έρευνες για τους πραγματικούς ενόχους, αποδίδοντας ενοχές στα πολιτικά κόμματα, σφάλλουν».
Ζήτησε ακόμα από «τα ΜΜΕ να ενδιαφερθούν και για τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων στην Κύπρο'' και να διαπιστώσουν ''κατά πόσον ισχύουν και στην Κύπρο όσα ισχύουν και στις υπόλοιπες των ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες το κράτος έρχεται αρωγό στην ύπαρξη των κομμάτων προκειμένου να αποφεύγονται οι εξαρτήσεις από οποιουσδήποτε συνεισφέρουν».

Διευκρινίσεις ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ

Για το θέμα της εμπλοκής των κομμάτων στο Χρηματιστήριο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «δεν παίξαμε και δεν χάσαμε τίποτε (στο ΧΑΚ). Κερδίσαμε την ησυχία μας στο θέμα αυτό. Θέση μας είναι ότι τα κόμματα δεν έχουν κανένα ρόλο και δεν πρέπει να έχουν καμία απολύτως σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα». Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, είπε ότι το κόμμα του ουδέποτε αγόρασε ή πώλησε μετοχές και κανένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που κατείχε μετοχές πώλησε «όταν οι τιμές ήταν φουσκωμένες, διότι θεωρούσαμε πως το να πωλήσουμε μετοχές όταν οι τιμές τους ήταν φούσκα, κάποιους θα εξαπατούσαμε».

Του Γιώργου Αγαπίου