You are here

ΥΠΟΙΚ: Λύση οπωσδήποτε στα επενδυτικά δάνεια

29/03/2003 12:20
Πρώτη συνάντηση Μάρκου – Συνδέσμου Τραπεζών

Μια πρώτη συζήτηση για την δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος των επενδυτικών δανείων είχαν ο υπουργός Οικονομικών και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συνδέσμου Τραπεζών, χωρίς όμως να υπεισέλθουν στην ουσία του προβλήματος. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προωθήσει λύση του θέματος που ταλανίζει εδώ και αρκετό χρόνο, πολύ κόσμο που έχει «εγκλωβιστεί» στις συνθήκες του χρηματιστηρίου και τις κινήσεις διαφόρων την εποχή του 1999... και όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, στα πλαίσια και των προεκλογικών εξαγγελιών του Προέδρου Παπαδόπουλου, «θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σ΄ αυτό το ζήτημα».

Ο κ. Κυπριανού τόνισε πως με τον Σύνδεσμο Τραπεζών θα υπάρξουν νέες «εξειδικευμένες» όπως τις χαρακτήρισε συναντήσεις, για συζήτηση των διαφόρων πτυχών του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας πως όποια λύση εξευρεθεί «θα πρέπει να έχει τη συνεργασία των πιστωτικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα του Συνδέσμου Τραπεζών».

Όπως είπε ο Μάρκος Κυπριανού, από πλευράς υπουργείου Οικονομικών γίνονται κάποιες τεχνικές μελέτες, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί, όμως και η καλή θέληση από την πλευρά του Συνδέσμου.