You are here

Αγωγή λίβελου εναντίον ΠΑΣΕΧΑ από τον Π. Σαββίδη

27/09/2002 12:41
Σε αγωγή λίβελου εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΕΧΑ και των μελών του Συνδέσμου, προχωρεί ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, Παύλος Σαββίδης.

«Ο ΠΑΣΕΧΑ με τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του όπως και με τα δημοσιεύματα του διασύρει το όνομα του, το ήθος του, την αξιοπρέπεια του και την επαγγελματική του δραστηριότητα και τον θίγει ως Πρόεδρο του ΧΑΚ με τον χειρότερο δυσφημιστικό τρόπο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λουκής Παπαφιλίππου, δικηγόρος του Παύλου Σαββίδη.

Παράλληλα, στη ίδια ανακοίνωση κατηγορείται ο ΠΑΣΕΧΑ ότι μέσα από πρόσφατα δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις προσπαθεί να εμφανίσει τον κ. Σαββίδη ως «ένοχο για ποινικά αδικήματα και του καταλογίζει πράξεις και δραστηριότητες που είναι αναληθείς και παντελώς αβάσιμες».

Γι’ αυτό, προστίθεται στη ανακοίνωση του κ. Παπαφιλίππου, «μου έχει αναθέσει να καταχωρήσω αγωγή εναντίον του προέδρου και των φερομένων ως μελών του ΠΑΣΕΧΑ για λίβελο και για αποκατάσταση του καλού ονόματος του».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λουκή Παπαφιλίππου:

«Έχω εντολή από τον κ. Παύλο Σαββίδη, Πρόεδρο του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου που βρίσκεται στο εξωτερικό, να αναφερθώ στα πρόσφατα δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις του ΠΑΣΕΧΑ. Γίνεται προσπάθεια από τον ΠΑΣΕΧΑ να τον εμφανίσει ότι είναι ένοχος για ποινικά αδικήματα και του καταλογίζει πράξεις και δραστηριότητες που είναι αναληθείς και παντελώς αβάσιμες.

«Ο ΠΑΣΕΧΑ με τις ανακοινώσεις και δηλώσεις του όπως και με τα δημοσιεύματα του διασύρει το όνομα του, το ήθος του, την αξιοπρέπεια του και την επαγγελματική του δραστηριότητα και τον θίγει ως Πρόεδρο του ΧΑΚ με τον χειρότερο δυσφημιστικό τρόπο.

«Γι’ αυτό μου έχει αναθέσει να καταχωρήσω αγωγή εναντίον του προέδρου και των φερομένων ως μελών του ΠΑΣΕΧΑ για λίβελο και για αποκατάσταση του καλού ονόματος του».

27 Σεπτεμβρίου, 2002
Λουκής Παπαφιλίππου