You are here

Το δικαστήριο αποφασίζει για Λυκούργο Κυπριανού

16/10/2002 13:26
Άρχισε στις 10 το πρωί και συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης του Εκτ. προέδρου της GLC, Λυκούργου Κυπριανού.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του ερευνητή της αστυνομίας, Παναγιώτη Κουντουρέση, ο οποίος αυτή τη στιγμή αντεξετάζεται από τον δικηγόρο του κυρίου Κυπριανού, Λουκή Παπαφιλίππου. Σύμφωνα με τον ερευνητή της αστυνομίας, ο Λυκούργος Κυπριανού κατηγορείται με τα αδικήματα, πρώτον, της συνομωσίας με σκοπό την καταδολίευση και δεύτερον, την εξασφάλιση εγγράφου από την Κεντρική Τράπεζα, με ψευδείς παραστάσεις για εξαγωγή συναλλάγματος.

Σημειώνεται ότι ο κύριος Κυπριανού, αρνήθηκε να δώσει κατάθεση παραπέμποντας τους ανακριτές στο περιεχόμενο των εγγράφων που συνέλεξαν χθες από τα κεντρικά γραφεία της Global στον Στρόβολο.

Από την εξέλιξη της διαδικασίας στο επαρχιακό δικαστήριο, θα εξαρτηθεί και η απόφαση του συμβουλίου του ΧΑΚ για το τι μέλλει γενέσθαι τις αμέσως επόμενες ημέρες με την διαπραγμάτευση των τίτλων της Global στο χρηματιστήριο.

Σήμερα, ύστερα από απόφαση του συμβουλίου του ΧΑΚ, με την συγκατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των τίτλων στο πάτωμα.