You are here

Θέμα παραίτησης Π. Σαββίδη θέτει ο Μ. Κυπριανού

30/09/2002 15:56

«Κακή επιλογή» λέει ο διορισμός κάποιου με συμφέροντα και ανάμιξη στο θεσμό με εμπλεκόμενες εταιρείες


Θέμα παραίτησης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ Παύλου Σαββίδη, θέτει ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάρκος Κυπριανού, ενώ το μέλος της ίδιας επιτροπής Σταύρος Ευαγόρου υποστηρίζει ότι προκύπτει «μέγα θέμα» αν ευσταθούν οι «κατηγορίες» ότι ο κ. Σαββίδης υπέβαλε την παραίτηση του από ορισμένες εισηγμένες στο ΧΑΚ εταιρείες, μετά που διορίστηκε πρόεδρος του κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Ο Μάρκος Κυπριανού, μιλώντας μετά τη λήξη της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών η οποία ασχολήθηκε με τη διαδικασία ενοικίασης δύο αεροπλάνων πυρόσβεσης εκ μέρους της δημοκρατίας, είπε συγκεκριμένα ότι από τον Τύπο πληροφορήθηκε ότι ο Παύλος Σαββίδης είχε υποβάλει την παραίτηση του από δημόσιες εταιρείες, ένα 24ωρο πριν τον επίσημο διορισμό του στην προεδρία του ΧΑΚ. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες του υπουργείου και του Υπουργικού Συμβουλίου «που διόρισε κάποιον που είχε συμφέροντα και
ανάμιξη στο θεσμό με εμπλεκόμενες εταιρείες» μιλώντας για «κακή επιλογή και κακή εφαρμογή της διαδικασίας» από το Υπουργικό.

«Από εκεί και πέρα εφόσον είναι υπό έρευνα», τόνισε ο κ. Κυπριανού, «θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Δεν θα έπρεπε με οποιοδήποτε τρόπο να παραμείνει σ' αυτή τη θέση από τη στιγμή που είναι υπό έρευνα». Υποστήριξε ακόμη, ότι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς ένα κλονισμένο για την αξιοπιστία του Θεσμό – που επιχειρεί η βουλή μέσα από νομοσχέδια και νόμους – δεν πρέπει να υποσκάπτεται με άλλους τρόπους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, αναφέρθηκε σε δικές του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Παύλος Σαββίδης υπέβαλε την παραίτηση του από ορισμένες εταιρείες μετά το διορισμό του ως Πρόεδρος του ΧΑΚ, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, να διερευνήσει το θέμα.

«Αν ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες τότε τίθεται μέγα θέμα», κατέληξε ο κ. Ευαγόρου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη