You are here

Οι 5 επιλογές HSBC για το 2ο εξάμηνο

12/07/2010 12:10
Πέντε μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου επιλέγει για το δεύτερο εξάμηνο του 2010, η HSBC και από τις τράπεζες μόνο τη BOCY. Οι άλλες τέσσερις μετοχές είναι η Coca Cola 3E, ο ΟΠΑΠ, η Μέτκα και η ΕΧΑΕ.

Όπως τονίζεται, διατηρείται η επιφυλακτικότητα και η επιλογή των πέντε αυτών μετοχών σχετίζεται με το ισχυρό franchise και τα αμυντικά χαρακτηριστικά. Η σύσταση που δίνεται είναι overweight.

Η τιμή στόχος για τη BOCY μειώνεται στα €4,4 από €5 ενώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ είναι €17, για την Coca Cola 3E €22, για την Μέτκα €14 και για τη Hellenic Exchanges €6.

Σύμφωνα με την HSBC, τα top picks είναι οι μετοχές που αξίζουν προσοχής τους επόμενους τρεις με έξι μήνες, και όχι απαραίτητα οι μετοχές με τη μεγαλύτερη ή χαμηλότερη δυναμική.

Αναφέρει ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται πολύ πιο κάτω από τη λογιστική τους αξίας και τις εκτιμήσεις της αγοράς λόγω ανησυχιών για την αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον τραπεζικό κλάδο, η HSBC τονίζει ότι συνιστά τράπεζες που μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση καλύτερα, με σημαντικά αποθέματα έναντι του πιστωτικού κινδύνου, υγιή κεφαλαιακή βάση, συντηρητικό προφίλ χρηματοδότησης και χαμηλή έκθεση σε δημόσιο χρέους. «Η Τράπεζα Κύπρου ταιριάζει σε αυτά τα χαρακτηριστικά», αναφέρεται.

Η HSBC αναφέρεται επίσης στην πρόοδο των δημοσιονομικών της Ελλάδας, καλωσορίζοντας τη εξυγίανση. Ελπίζει σε θετικές εκπλήξεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ρίσκα. Τονίζει επίσης ότι είναι σημαντικό η χώρα να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Γ.Χ.