You are here

3 ποινικοί ανακριτές για XAK

13/10/2001 21:44
Τρεις ειδικούς ανακριτές θα διορίσει ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης για να επισπεύσει τη διαδικασία εξέτασης των 300 καταγγελιών και υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της νομικής υπηρεσίας που αφορούν το χρηματιστήριο αξιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ποινικοί ανακριτές θα είναι ανεξάρτητοι και πρώην αξιωματικοί της αστυνομικής δύναμης οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί. Ο διορισμός τους κατέστη αναγκαίος, γιατί όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, το προσωπικό του τμήματος ανιχνεύσεως εγκλημάτων και της υπηρεσίας του οικονομικού εγκλήματος δεν επαρκεί για να διεκπεραιώσει το ταχύτερο δυνατό τις καταγγελίες που έχουν γίνει για λάθη, παρατυπίες και παρανομίες στο ΧΑΚ την περίοδο 1999 και 2000.

Ο κ. Μαρκίδης τόνισε ότι η νομική υπηρεσία εκπέμπει σήμα κινδύνου προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αυτές με επιπρόσθετο προσωπικό για να επιτελεί στο ακέραιο και έγκαιρα το καθήκον τους προς την πολιτεία. Οι καταγγελίες για το χρηματιστήριο -είπε- είναι πάμπολλες και η εξέταση τους επείγει.

Ο Γενικός Εισαγγελέας υπενθύμισε ότι η εξέταση των 300 καταγγελιών που εκκρεμούν θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, οπόταν, όπως πρόσθεσε, θα είναι έτοιμη και η έκθεση της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε από το Υπουργικού Συμβούλιο για διερευνήσει τα όσα εξελίχθηκαν το 1999 και το 2000 στο ΧΑΚ.