You are here

Απώλειες για τη μετοχή Τρ. Κύπρου

27/08/2019 17:33

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης με την μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει στο κόκκινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 70,07 μονάδες και στο -0,44% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,15 μονάδες με απώλειες 0,31%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,61 με πτώση 1,83% και με τζίρο €68 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,58 και στο -5,39%. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα κέρδη €97,4 εκ. για το πρώτο εξάμηνο του 2019 έναντι ζημιών €54 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το Συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε το διορισμό του Πανίκου Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Συγκροτήματος και Εκτελεστικού Μέλους του ΔΣ.  Ο Πανίκος Νικολάου θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε σήμερα και η νέα οργανωτική δομή του Συγκροτήματος.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,884  και στο +2,31%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €115,2 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τη Δευτέρα οι δείκτες ανέκαμψαν από το sell off της Παρασκευής, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα του στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες.

Το επενδυτικό κλίμα έλαβε στήριξη την Τρίτη και από την ανακοίνωση μέτρων από το Πεκίνο, που έχουν στόχο την τόνωση των καταναλωτικών δαπανών, μεταξύ των οποίων και η δυνητική άρση των περιορισμών στις αγορές αυτοκινήτων.