You are here

Επιστροφή στα παλιά για το ΧΑΚ

04/10/2001 21:36
Φρένο στο προσωρινό ωράριο των χρηματιστηριακών συναντήσεων έβαλε κατά τη τακτή του συνεδρίαση το συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών. Από την ερχόμενη εβδομάδα η χρηματιστηριακή συνάντηση θα επανέλθει στο καθιερωμένο της ωράριο δηλαδή από 10:30 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ η προσυνεδρίαση θα ξεκινά στις 10 το πρωί. Η απόφαση λήφθηκε με τη σύμφωνο γνώμη όλων των εταίρων του χρηματιστηρίου αξιών.

Ειδικότερα όπως πληροφορούμαστε ο σύνδεσμός χρηματιστών ζήτησε άμεσα την αλλαγή του ωραρίου καθώς υπήρχαν παράπονα από τα μέλη του ότι τα χρηματιστηριακά γραφεία με την προσωρινή αλλαγή του ωραρίου (12-1.30) πλήρωναν υπερωρίες στο προσωπικό με αποτέλεσμα να αυξηθεί κάθετα το εργατικό κόστος.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΧΑΚ εξετάσθηκαν και τα επίμαχα κριτήρια για την εισαγωγή των ναυτιλιακών εταιριών στο χρηματιστήριο και όπως πληροφορούμαστε τα αρμόδια όργανα του ΧΑΚ κατέληξαν οριστικά στη δέσμη των κριτηρίων, βάσει και των εισηγήσεων του Υπουργού Οικονομικών. Εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιοποιηθούν τα κριτήρια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.