You are here

Το ΧΑΚ στο τρίγωνο Αθηνών - Κωνσταντινούπολης

03/12/2001 13:35
Ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, δεν απέκλεισε το μεσημέρι, το ενδεχόμενο το κυπριακό χρηματιστήριο να περιληφθεί σε ένα περιφερειακό χρηματιστήριο στο οποίο να συμμετέχει και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο υπ. Οικονομικών που μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΚ, ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΧΑΑ Παναγιώτη Αλεξάκη, περί επικείμενης συνεργασίας των χρηματιστηρίων Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι η συνεργασία των δύο χρηματιστηρίων είναι θέμα το οποίο αφορά τις διοικήσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης και πρόσθεσε: «Οι αρχές του κυπριακού χρηματιστηρίου και οι αρχές του χρηματιστηρίου Αθηνών έχουν χαράξει το δρόμο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ τους. Οι επαφές, οι σχέσεις και οι προοπτικές της συνεργασίας είναι δεδομένες.

Η Κύπρος δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει σ’ ένα περιφερειακό χρηματιστήριο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Τουρκία, την οποία η κυπριακή δημοκρατία αναγνωρίζει ως κράτος. Ασφαλώς όλα αυτά θα εξετασθούν κάτω από το πρίσμα των δεδομένων που θα δημιουργηθούν με την προοπτική της δημιουργίας ενός τέτοιου περιφερειακού χρηματιστηρίου. Όταν έρθει εκείνη η ώρα οι αρχές του κυπριακού χρηματιστηρίου θα πάρουν την πλέον ενδεδειγμένη απόφαση».

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτης Αλεξάκης, πρόεδρος του ΧΑΑ, δήλωσε το περασμένο Σάββατο στο περιθώριο των σεμιναρίων που διεξάγει το κυπριακό χρηματιστήριο για τους επενδυτές, ότι μέχρι το τέλος του 2002 θα οριστικοποιηθεί η δημιουργία κοινής αγοράς μεταξύ του χρηματιστηρίου Αθηνών και του χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης.