You are here

Χρονιά ανασύνταξης το 2020 για ΧΑΚ

21/01/2020 15:44

Χρονιά ανασύνταξης με σκοπό να πετύχει τους στόχους του, θα είναι το 2020 για το ΧΑΚ.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΧΑΚ Μαρίνος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιττας του Χρηματιστηρίου.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, το 2019 ανελήφθησαν πολλές πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ΧΑΚ και έτσι το 2020 υπάρχει η δυνατότητα για ανασύνταξη του, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι με τις νέες πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν το 2020, ευελπιστούμε ότι το ΧΑΚ θα μπορέσει να ακολουθήσει τις ανοδικές τάσεις που επικρατούν στα διεθνή και ειδικά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα για τις πρωτοβουλίες του 2020, είπε ότι θα συνεχιστεί η θεσμική θωράκιση της αγοράς, θα ενταθούν οι προσπάθειες για εξωστρέφεια του ΧΑΚ, θα προωθηθούν αποφάσεις για το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό του και θα πολλαπλασιαστούν οι ενέργειες για προσέλκυση νέων εταιρειών στις αγορές του.

Η κοπή της βασιλόπιττας έγινε στην παρουσία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και μελών του Συμβουλίου του ΧΑΚ.