You are here

Η «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν θα επενδύσει προς το παρόν στο εξωτερικό άλλα κεφάλαια

05/07/2001 23:00
Η επένδυση όλου του κεφαλαίου (Λ.Κ.20 εκ.) που επιτρέπει η Κεντρική Τράπεζα στις επενδυτικές εταιρείες σε ξένα χρηματιστήρια δεν είναι καθόλου λογική αυτή την εποχή επεσήμανε με δηλώσεις του στη Stockwatch ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ Χρηματιστηριακή κ. Ανδρέας Χ’Ξενοφώντος.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο φυγής σημαντικών κεφαλαίων προς το εξωτερικό και την επίδραση στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Χ’Ξενοφώντος εκτίμησε ότι στο σύνολό τους θα είναι αμελητέο. Αυτή τη θέση τεκμηρίωσε με το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει διεθνή κρίση στα χρηματιστήρια τα οποία συγκρινόμενα με το κυπριακό, είναι σε χειρότερη κατάσταση. Επίσης τόνισε ότι «ο Δείκτης και τα επίπεδα τιμών των μετοχών στο ΧΑΚ αποτελούν μία καλή επενδυτική πρόταση», ενώ πρόσθεσε ότι «η ΔΗΜΗΤΡΑ δεν θα επενδύσει μεσοπρόθεσμα άλλα κεφάλαια στο εξωτερικό».

Τέλος ο κ. Χ’Ξενοφώντος χαρακτήρισε ορθή την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει στα πλαίσια των φιλελευθεροποιήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα ενόψει Ευρωπαϊκής εναρμόνισης, ενώ εξέφρασε ξανά την αντίθεση του στο Νόμο που επιβάλλει ποινές σε όσες επενδυτικές κατέχουν σε ρευστά διαθέσιμα πάνω από το 20% του ενεργητικού τους.