You are here

Η Κύπρος στις πρώτες θέσεις των ξένων επενδυτών στη Ρωσία

03/10/2002 13:16
Η Κύπρος αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς εμποροοικονομικούς εταίρους της Ρωσίας δήλωσε ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Yionki Louzkov στη συνάντηση που είχε χθες στη ρωσική πρωτεύουσα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Louzkov υπέδειξε ότι η Κύπρος καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις στη Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς των Ρώσων επιχειρηματιών και τουριστών.

Ο κ. Ρολάνδης ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση στα πλαίσια της επικείμενης ένταξης της χώρας στην ΕE, για να εξακολουθήσει η Κύπρος να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία στήριξης της ρωσικής επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και επέκτασης τους μέσω της χώρας μας, προς την Ενωμένη Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Ρολάνδη στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για προώθηση της Υψηλής Τεχνολογίας, ενώ εξετάσθηκε συγκεκριμένα η συμμετοχή επιστημόνων και εφευρετών από τη ρωσική πρωτεύουσα στα υπό ίδρυση ή υφιστάμενα εκκολαπτήρια.

Ο κ. Louzkov επέδειξε ζωηρότατο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και πρότεινε μάλιστα συνομολόγηση ειδικής συμφωνίας ανάμεσα στην πόλη της Μόσχας και των κυπριακών αρμόδιων Αρχών για συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας στα ζητήματα Υψηλής Τεχνολογίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη