You are here

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ

01/11/2002 06:58
Με τα μάτια καρφωμένα στο ταμπλό αλλά και με τ’ αυτιά ανοικτά για νέες εξελίξεις στο Κυπριακό ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση στην Οδό Κάμπου. Μετά από ένα απρόσμενο και φανταστικό τριήμερο - κατά το οποίο ο δείκτης κατέγραψε κέρδη πέραν του 15% - το επενδυτικό κοινό άρχισε να επιστρέφει δειλά-δειλά στο χρηματιστηριακό “πάτωμα” προκαλώντας ευχάριστη αμηχανία στους χρηματιστές, που βλέπουν, ξαφνικά, τον όγκο της δουλειάς τους να πολλαπλασιάζεται.

“Χρειάζεται προσοχή,” όμως, τονίζει σε πρωινό σημείωμα που έστειλε σε πελάτες της η Λαϊκή Χρηματιστηριακή “αφού οι παράγοντες που επηρεάζουν την άνοδο – το Κυπριακό – εξακολουθούν να είναι ασταθείς”. Όπως αναφέρει το σημείωμα, η μεγάλη άνοδος οφείλεται στην αύξηση του ενδιαφέροντος από ιδιώτες επενδυτές.

Τους κινδύνους που περικλύουν οι ασταθείς πολιτικοί παράγοντες επισημαίνει σε αντίστοιχο σημείωμα και η CLR τονίζοντας ότι η άνοδος οφείλεται επίσης και στην πορεία της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.

Η Sharelink προσθέτει στους λόγους της ανόδου την ‘απομάκρυνση πιθανής σύρραξης των ΗΠΑ με το Ιράκ.’

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, πάντως, και η σημερινή συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής για τα επιτόκια. Αν και κανένας δεν αναμένει διαφοροποίηση του ύψους του επιτοκίου, η προσοχή των αναλυτών στρέφεται στην συνοδευτική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας που θα εξηγεί τους λόγους της απόφασης.