You are here

Καλοκαιρινή κατάταξη για εισηγμένες

28/07/2004 17:16

· ΧΑΚ: Εντός Αυγούστου στις νέες αγορές


Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να επιδεικνύουν οι εισηγμένες εταιρείες για ένταξη στις νέες υπό δόμηση αγορές του Χρηματιστηρίου Αξιών. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ημικρατικού οργανισμού Άκης Κλεάνθους, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο παρόν στάδιο γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων των εταιρειών η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου. Οι νέες αγορές θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενήσει «όσες εταιρείες πληρούν τα καθορισμένα κριτήρια για ένταξη στην αγορά που ενδιαφέρονται». Ο κ. Κλεάνθους εξέφρασε ικανοποίηση γιατί «ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών βλέπει αυτή τη στιγμή με διαφορετικό φακό το θεσμό».

Όπως εξήγησε ο κ. Κλεάνθους, οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι το Χρηματιστήριο «θα πρέπει να ενταχθεί μέσα στη στρατηγική της ανάπτυξής τους και επιδιώκουν να ενταχθούν σε αγορές, όπως είναι η Κύρια και Παράλληλη αγορά, που θα τους επιτρέψουν να έχουν την ευχέρεια άντλησης κεφαλαίων» και να εφαρμόσουν τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Οι νέες αγορές που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΧΑΚ είναι η Κύρια, Παράλληλη, Εναλλακτική, Επενδυτικών εταιρειών και η αγορά Ομολόγων.