You are here

Κέρδη για ΧΑΚ και Τρ. Κύπρου

22/05/2019 17:23

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει στο πράσινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 69,36 μονάδες και στο +0,17%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,73 μονάδες και στο +0,17%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,342 με κέρδη 3,07% και με τζίρο €238,2 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,36 και στο +1,95%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,872 και στο -1,13% και όγκο €2,4 χιλ.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, η CTC ανακοίνωσε την παραίτηση του Σταύρου Αγρότη από το ΔΣ. Ο κ. Αγρότης διορίστηκε πρόσφατα εκτελεστικό μέλος στην Κεντρική Τράπεζα.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €255,6 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν μικτά πρόσημα ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και η βουτιά της μετοχής της Qualcomm ασκεί πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα.

O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι δεν έχει προγραμματίσει ακόμα κάποιο ταξίδι στο Πεκίνο για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα, κάτι το οποίο προσγείωσε τις προσδοκίες για άμεση αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας μετά το «μπλόκο» των ΗΠΑ στη Huawei.

Οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Fed τον περασμένο Απρίλιο.