You are here

Κέρδη για τραπεζικές μετοχές

25/11/2019 17:33

Κέρδη κατέγραψε κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ με τους τίτλους των τραπεζών να κλείνουν στο πράσινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 66,72 μονάδες και στο +0,20% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,10 μονάδες και στο +0,22%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,41 και στο +1% με τζίρο €31,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,42 και στο +0,99%. Αύριο το πρωί η τράπεζα ανακοινώνει τα εννιαμηνιαία της οικονομικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,86 και στο +0,47%.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, ανακοινώθηκε ότι το ΔΣ της Δήμητρα θα εξετάσει κατά την έκτακτη γενική συνέλευση στις 19 Δεκεμβρίου πρόταση για μετονομασία της Δήμητρα Επενδυτικής σε «Demetra Holdings Plc». Η DEM έκλεισε στα €0,472 με απώλειες 1,26% και τζίρο €6,2 χιλ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €61,8 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές οδεύοντας προς νέα ιστορικά υψηλά καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην κινεζική κυβέρνηση, σημειώνει πως το Πεκίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια δεύτερη φάση ή ακόμα και μια τρίτη φάση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

To επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε τη Δευτέρα και από δύο μεγάλα εταιρικά ντιλ. Η Charles Schwab ανακοίνωσε τη Δευτέρα σχέδια εξαγοράς της TD Ameritrade. Η συγχώνευση των δύο εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών θα δημιουργήσει μία τεράστια επιχείρηση με assets πελατών πάνω από 5 τρισ. δολάρια, $3,8 τρισ. από τη Schwab και $1,3 τρισ. από την TD Ameritrade.