You are here

Κέρδη για τραπεζικές μετοχές

13/06/2019 17:32

Χωρίς μεταβολή για το γενικό δείκτη ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης με τους τίτλους των τραπεζών να κλείνουν στο πράσινο μετά τις χθεσινές απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 69,10 μονάδες ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41,47 μονάδες και στο +0,02%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,392 με άνοδο 0,14% και με τζίρο €51,2 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,40 και στο +0,14%. Όπως κοινοποιήθηκε στο ΧΑΚ, το ποσοστό συμμετοχής της Caius Capital στη BOCH ανέρχεται στο 3,09%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,898 και στο +1,81% με τζίρο €56,8 χιλ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €261,1 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, μετά από δύο ημέρες απωλειών και ενώ η τιμή του αργού καταγράφει σημαντική άνοδο, στον απόηχο του περιστατικού με τα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.

Το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3,5% στα 52,92 δολάρια το βαρέλι, καθώς η ένταση που επικρατεί στον Κόλπο του Ομάν δημιουργεί προσδοκίες για διαταραχές στις παγκόσμιες προμήθειες αργού.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, δύο δεξαμενόπλοια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις πακιστανικές αρχές, μετά από διαδοχικές εκρήξεις.

Το ένα τάνκερ φλέγεται, σύμφωνα με αξιωματούχο του λιμανιού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει πετρέλαιο από το Αμπου Ντάμπι και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι έχει προκαλέσει την πυρκαγιά.

Στο δεύτερο τάνκερ, το Front Altair της νορβηγικής Frontline, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις, και λίγο αργότερα βούλιαξε, σύμφωνα με το ιρανικό IRNA.