You are here

Με απώλειες στη νέα εβδομάδα το ΧΑΚ

26/08/2019 17:45

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 70,38 μονάδες και στο -0,35% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,28 μονάδες με απώλειες επίσης 0,35%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,64 χωρίς μεταβολή και με τζίρο €4,9 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,67 και στο +3,34%. Η τράπεζα ανακοινώνει αύριο το πρωί τα εξαμηνιαία της οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,864 και στο -1,37%. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά την επερχόμενη ετήσια και γενική συνέλευση της τράπεζας την Τετάρτη,  ο Ανδρέας Παναγιώτου και ο Γιώργος Γεωργίου θα ασκήσουν δικαιώματα του ταμείου προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων Κύπρου που αντιστοιχούν στο 6,26% του μετοζικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €83,7 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ανοδικά κινούνται και οι δείκτες στη Wall Street, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος κατεβάζει τους τόνους στη σινοαμερικανική εμπορική κόντρα, ηρεμώντας τα νεύρα των επενδυτών, μετά την έντονη διαμάχη των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η αμερικανική αγορά είχε βαριές απώλειες, καθώς κορυφωνόταν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Σε μία αλλαγή στάσης, ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα του στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες.

«Η Κίνα τηλεφώνησε χθες το βράδυ στους κορυφαίους εμπορικούς διαπραγματευτές μας και είπε “ας επιστρέψουμε στο τραπέζι [του διαλόγου]”, οπότε θα επιστρέψουμε και νομίζω ότι θέλουν να κάνουν κάτι. Έχουν πληγεί τόσο σοβαρά, ενώ καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι και έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο», είπε από τη Γαλλία και τη Σύνοδο G7.