You are here

Μεγάλα κέρδη για μετοχή Τρ. Κύπρου

10/10/2019 17:46

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει με μεγάλη άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 66,22 μονάδες και στο +2,27% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,92 μονάδες και στο +2,20%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,358 και στο +6,93% με τζίρο €154,2 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,34 και στο +3,23%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,85 και στο +0,95% .

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο €1,6 εκ. Τζίρο €707,1 χιλ. απορρόφησε η Λούης κλείνοντας στα €0,115 με άνοδο 19,79%. Η εταιρεία ανακοίνωσε προχθές ότι από την πώληση των ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα προκύψουν κέρδη €75 εκ. Όγκο €703,4 χιλ. απορρόφησε και η Atlantic κλείνοντας χωρίς μεταβολή στο €1,30.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ άνοδο καταγράφουν και οι αμερικανικές μετοχές, εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η South China Morning Post μετέδωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν σημείωσαν καμία πρόοδο στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον εντός της ημέρας, έπειτα από μόλις μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία ότι ο Λίου Χε θα επιστρέψει στην πατρίδα του εντός της ημέρας, μετέδωσε ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC. «Δεν είμαστε ενήμεροι για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης [της Κίνας] αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε η αμερικανική προεδρία, κατά το δίκτυο.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις στη Huawei και να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να πουλάνε στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία κάποια μη ευαίσθητα προϊόντα. Η είδηση οδήγησε τα ασιατικά χρηματιστήρια υψηλότερα.