You are here

Νέα κέρδη για τραπεζικές μετοχές

22/08/2019 17:27

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης με τους τίτλους των τραπεζών να κλείνουν στο πράσινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 70,39 μονάδες και στο +0,77% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,28 μονάδες με άνοδο 0,281%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,62 με κέρδη 1,12% και με τζίρο €109 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,61 και στο +0,75%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,884 και στο +1,14%. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά την επερχόμενη ετήσια και γενική συνέλευση της τράπεζας, ο κ. Ευάγγελος Γεωργίου η στην απουσία του η Μαριάννα Παντελίδου θα ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στην Wargaming που αντιστοιχούν σε 20,61% του κεφαλαίου της HB.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δήμητρα Επενδυτική Νίκος Μιχαηλάς ή στην απουσία του ο Βαρνάβας Ειρήναρχος της Logicom θα ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στην Δήμητρα Επενδυτική κατά την έκτακτη και ετήσια γενική συνέλευση και αντιστοιχούν στο 21,01% του κεφαλαίου της Ελληνικής.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €185,4 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν απώλειες ενώ μικτά πρόσημα σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, ενόψει της έναρξης της συνόδου των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole, στο Γουαϊόμινγκ. Το συμπόσιο ξεκινάει σήμερα, με τις ομιλίες των προέδρων της Fed Φιλαδέλφειας και Ντάλας.

H πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, είπε στο CNBC ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, καθώς «δεν ήταν απαραίτητο κατά την άποψή της». Υπενθυμίζεται ότι η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο.

Το φετινό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών έρχεται πάντως εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη ύφεση, την ώρα που συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.