You are here

Νέες συγχωνεύσεις εταιριών υπό εξέλιξη

15/10/2001 15:36
Ο δραματικά χαμηλός τζίρος που σημειώνεται καθημερινά στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου βαθαίνει τα προβλήματα των χρηματιστηριακών γραφείων. Μετά τις πρώτες συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ κάποιων γραφείων που σημειώθηκαν στις αρχές του έτους, έγκυρες πληροφορίες της Stockwatch αναφέρουν ότι είναι υπό εξέλιξη σοβαρές διαπραγματεύσεις για νέες συγχωνεύσεις χρηματιστηριακών γραφείων.

Το φαινόμενο αυτό κρίνεται σύμφωνα με οικονομικούς παρατηρητές ως αναπόφευκτο, καθώς αρκετά γραφεία άρχισαν να αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η επιβίωση τους είναι αβέβαιη, αν ληφθεί υπόψη η γενικότερη διεθνής οικονομική κρίση που επικρατεί, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, ένα ακόμη χρηματιστηριακό γραφείο το ΙΝΤΕΡΓΚΛΟΜΠΑΛ συγχωνεύεται με άλλο γραφείο και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΧΑΚ. Το γενικότερο θέμα πάντως των συγχωνεύσεων μεταξύ δημοσίων εταιριών αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού μεταξύ των αρμοδίων αρχών του ΧΑΚ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών του οποίου τεχνοκράτες επεξεργάζονται, όπως πληροφορούμαστε, σειρά μέτρων και κινήτρων για να περιληφθούν στο πακέτο φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.