You are here

Σαββίδης Vs Συμβούλιο ΧΑΚ

22/07/2002 15:23
Με επίκεντρο την αδιαφάνεια και τη κατευθυνόμενη ενημέρωση

Σε κάθετη διαφωνία με το σύνολο του Συμβουλίου του ΧΑΚ βρίσκεται ο πρόεδρος του Παύλος Σαββίδης εν σχέση με τη διαφάνεια και τη δημοσιοποίηση θεμάτων του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες της Stockwatch, η διαφωνία του Παύλου Σαββίδη ουδόλως περιορίζεται στο πρόσωπο του Γενικού Διευθυντή Νώντα Μεταξά, αντιθέτως σε πρόσφατη συνεδρία του Συμβουλίου η πλειοψηφία των μελών διαφώνησε ανοικτά με την αυστηρότατη πολιτική πλήρως ελεγχόμενης και εν πολλοίς κατευθυνόμενης ροής πληροφοριών προς τα ΜΜΕ.

Ο κ. Σαββίδης με δήλωση του στον «Φιλελεύθερο» υποστηρίζει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν έχει σκοπό να βάλει φραγμό στην ενημέρωση», μιλώντας για «ενημέρωση με συγκροτημένο τρόπο και αφού ολοκληρώνονται πλήρως οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπρόσθετες πληροφορίες της «SW» αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς η νέα πολιτική που θέλει να επιβάλει ο κ. Σαββίδης, μέλη του Συμβουλίου ξεκαθάρισαν προς τον ίδιο ότι δεν είναι διατεθειμένα να ακολουθήσουν πολιτική αδιαφάνειας, ιδιαίτερα σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο που διανύει το χρηματιστήριο. Εισηγήθηκαν μάλιστα να καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση η ενημέρωση των ΜΜΕ, υποδεικνύοντας παράλληλα προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, ότι είναι καθήκον και υποχρέωση η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για ό,τι συζητείται και αποφασίζεται στο Συμβούλιο.

Τις πληροφορίες θέσαμε υπόψη του αντιπροέδρου του Συμβουλίου, Ρένου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αρνήθηκε να τις επιβεβαιώσει – χωρίς όμως να τις διαψεύσει - ωστόσο δήλωσε στη «SW» ότι ο ίδιος θα συνεχίσει όπως και προηγουμένως να ενημερώνει τα ΜΜΕ για κάθε σοβαρό θέμα που βρίσκεται ενώπιον του Συμβουλίου και για το οποίο υπάρχει σχετική απόφαση.

Ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, από την αντιπαράθεση μεταξύ προέδρου και μελών του Συμβουλίου συνεχίζει τις επαφές για εξομάλυνση της έντασης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη μιλήσει για το θέμα με τον Παύλο Σαββίδη και άλλα μέλη του Συμβουλίου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη