You are here

Σκληρή κόντρα στην Επ. Ελέγχου

26/02/2003 14:07
Λογομαχίες και αντιπαραθέσεις σε έντονο ύφος μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου της βουλής. Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η ενέργεια του προέδρου της Επιτροπής Χρίστου Πουργουρίδη να τεθεί στην ημερήσια διάταξη των ερευνών για τις εταιρείες του χρηματιστηρίου ειδική αναφορά στην εταιρεία Claridge μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης των ποινικών ανακριτών.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης έθεσαν με την σειρά τους θέμα για τη συμπεριφορά του Χρίστου Πουργουρίδη ως προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο οποίος με δημόσιες δηλώσεις του έκρινε ένοχο τον εκλελεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο για τα όσα φέρεται να έπραξε η εταιρεία Claridge την περίοδο 1999-2000. Όπως δήλωσε μετά την συνεδρία ο κύριος Πουργουρίδης ομόφωνη θέση της Επιτροπής είναι η διερεύνηση όλων των εταιρειών για τα όσα έγιναν την επίμαχη περίοδο στο Χρηματιστήριο, όχι χωριστά για την κάθε μία, αλλά ως πακέτο σύμφωνα με την ιεράρχηση που έγινε προηγουμένως και αφορά παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας, πχ χειραγώγηση τιμών, ενημερωτικά δελτία κλπ.

Παράλληλα ο κύριος Πουργουρίδης τόνισε με έμφαση ότι η Επιτροπή δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την πορεία της εξέτασης από την Γενική Εισαγγελία των συγκεκριμένων φακέλων που βρίσκονται ενώπιον της, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και πολλές υποθέσεις που δεν σχετίζονται με την τεκμηρίωση τους στη βάση του δικαίου της απόδειξης.

Εκτενέστερη είδηση αργότερα…

Του Κυριάκου Κυριακίδη