You are here

Στη μέγγενη της κρίσης η CTC

30/11/2011 11:02
Μειωμένα κέρδη κατέγραψε το εννιάμηνο του 2011 η εταιρεία του ομίλου Σιακόλα CTC, ενώ η κερδοφορία ολόκληρου του 2011 αναμένεται να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους για το πρώτο εξάμηνο του 2011 περιορίστηκαν στα €1,8 εκ. από €6 εκ. πέρσι, αντανακλώντας τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο λιανεμπόριο, ενώ σημειώνεται ότι στα περσινά αποτελέσματα περιλαμβάνεται μη επαναλαμβανόμενο κέρδος που προέκυψε από πώληση γης.

Ο κύκλος εργασιών για το εξάμηνο μειώθηκε κατά €8,7 εκ. ή 2,6% στα €327,8 εκ. σε σύγκριση με €336,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση οφείλεται κυρίως στον τερματισμό από την Argosy της διανομή καρτών κινητής τηλεφωνίας καθώς, επίσης και στους τομείς του λιανεμπορίου και της εισαγωγής και διανομής που επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι κάποιοι τομείς σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις, με την πιο σημαντική να είναι στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων όπου έφτασε στο 28,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα έπεσαν στα €97,9 εκ. το εννιάμηνο του 2011 από €101,3 εκ. το εννιάμηνο του 2010.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το οικονομικό περιβάλλον είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό με μειωμένες δραστηριότητες και αυξημένες δαπάνες ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος, και με μειωμένο κύκλο εργασιών η κερδοφορία του Συγκροτήματος δεν αναμένεται να είναι στο ίδιο επίπεδο της περσινής».

Παράλληλα εκφράζεται η επιβεβαίωση ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις επιδεινούμενες εξελίξεις στην οικονομία και θα λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο αντιμετώπισης της κατάστασης».

Στο σύνολο του 2010 η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη για τους μετόχους που ανήλθαν στα 13,3 εκ.

Η εταιρεία ενέκρινε πληρωμή ενδιάμεσου μερίσματος ύψους 2,2 εκ., από τα κέρδη του 2009, που ισοδυναμεί με 2,4 σεντ του ευρώ ανά μετοχή.

Μ.Χ.