You are here

Βροχή τα profit warnings στο χρηματιστήριο

13/03/2020 09:48

Μεγαλώνει ο αριθμός των εταιρειών που επηρεάζονται αρνητικά από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η εταιρεία πληροφορικής Logicom ανακοίνωσε ότι η έξαρση του κορωνοϊού (COVID-19) και οι συνακόλουθες επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία και παραγωγή, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για περιορισμό των επιπτώσεων από την έξαρση του κορωνοϊού (COVID-19) ενώ παράλληλα έχει εφαρμόσει προληπτικά μέτρα, σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες που εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού της εταιρείας και της επιχειρησιακής της συνέχειας.

Λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμό με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιός καθώς και την αβεβαιότητα για την περίοδο για την οποία θα συνεχίζεται, δεν είναι δυνατή, στο παρόν στάδιο, η αξιολόγηση της έκτασης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19) στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Η Πανδώρα Επενδύσεις ανακοίνωσε ότι σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι δυνατό να επηρεαστούν οι πωλήσεις του κλάδου του τρέχοντος έτους.

Η κατάσταση παρακολουθείται καθημερινά αλλά λόγω των ραγδαίων εξελίξεων δεν μπορεί να προβλεφθεί το εύρος και μέγεθος των όποιων επιπτώσεων.

Παράλληλα η εταιρεία εντατικοποίησε τις προσπάθειες προώθησης των πωλήσεων της αξιοποιώντας το δίκτυο των γραφείων της σε 9 χώρες καθώς επίσης το δίκτυο μεσιτών και συνεργατών της σε 70 χώρες.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η Leptos Calypso Hotels αναφέροντας ότι σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένονται αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους. Η κατάσταση παρακολουθείται καθημερινά αλλά λόγω των ραγδαίων εξελίξεων δεν μπορεί να προβλεφθεί το εύρος και μέγεθος των επιπτώσεων.

Το ΔΣ της Lordos Hotels στηριζόμενο στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID- 19) και λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, εκτιμά ότι οι λειτουργικές δραστηριότητες του Συγκροτήματος κατά το τρέχον έτος θα επηρεαστούν αρνητικά.

Εντούτοις, επί του παρόντος και υπό τις περιστάσεις, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν είναι σε θέση εύλογα να προβλέψει το εύρος της αναφερόμενης απόκλισης και την έκταση των οικονομικών επιπτώσεων που ενδέχεται να επιφέρει η πιθανή περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19).

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του με στόχο τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων και τη διαφύλαξη τόσο της επιχειρησιακής συνέχειας όσο και της υγείας των πελατών και του προσωπικού του συγκροτήματος.

Η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί οι ασφαλιστικές δραστηριότητες της από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, τυχόν, παρατεταμένη εξάπλωση του ιού θα έχει αρνητικές επιδράσεις στον κύκλο εργασιών της.

Αρνητικές επιπτώσεις παρατηρούνται στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα αναμένει και η εταιρεία Mallouppas &Papacostas χωρίς να είναι σε θέση να διαπιστώσει μέχρι στιγμής το μέγεθος των επιπτώσεων.

Στον αριθμό των εταιρειών που επηρεάζονται περιλαμβάνονται ακόμη η CCC Tourist, CCC και K+G που ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα τους αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από τον κορωνοϊό.

Η Constantinou Bros ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά από τον κορωνοϊό.

Η Δήμητρα επενδυτική ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι οι λειτουργικές δραστηριότητες δεν έχουν προς το παρόν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, ωστόσο πιθανή έξαρση θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Γ.Χ.