You are here

Ζημιές €5,3 εκ. για Amathus

25/02/2010 10:40
Ζημιές ανακοίνωσε για το 2009 η εταιρεία Amathus έναντι κερδών το 2008, λόγω της συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών που προέκυψε από την οικονομική κρίση αλλά και από τις ανακαινίσεις του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η εταιρεία σημείωσε το 2009 ζημιές ύψους €5,3 εκ. από κέρδη €343,4 χιλ. το 2008.

Οι πωλήσεις του Συγκροτήματος κατά το έτος 2009 μειώθηκαν στα €30,5 εκ. σε σύγκριση με €36 εκ. τον προηγούμενο χρόνο. Η μείωση που ανέρχεται σε €5,5 εκ. οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πληρότητες στο ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό καθώς και στη μείωση των εισοδημάτων των τμημάτων που ασχολούνται με τον εξερχόμενο και εισερχόμενο τουρισμό, ως αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της επίδρασης της στον τουρισμό, καθώς και στο γεγονός ότι το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό ήταν κλειστό για ανακαινίσεις μέχρι τις 25 Απριλίου 2009.

Αρνητικά στα αποτελέσματα συνέβαλε επίσης και η αύξηση των χρηματοδοτικών εξόδων λόγω της αύξησης του δανεισμού για τις ανακαινίσεις του ξενοδοχείου στη Λεμεσό, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της συνδεδεμένης εταιρείας Leisure Holdings SA, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel στη Ρόδο, του οποίου τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Επίσης, αρνητικά ήταν και τα αποτελέσματα της συνδεδεμένης εταιρείας Claridge Public Ltd, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel στην Πάφο καθώς και της Amathus Vacation Ownership Ltd που ασχολείται με τη διάθεση ακινήτων.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα για το έτος 2010 αναμένονται να βελτιωθούν σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2009.

Γ.Χ.