You are here

Αισθητές απώλειες στο ΧΑΚ - Πτώση τραπεζών και Globalsoft

28/06/2001 13:38
Οι πιέσεις που δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος και η υποχώρηση που παρουσίασε η Globalsoft κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οδήγησαν σήμερα την αγορά σε νέες απώλειες. Στη σκιά των εξελίξεων που προέκυψαν στο θέμα της Κύκνος, ο Γενικός Δείκτης ΧΑΚ έκλεισε στις 186,22 μονάδες με μικρή πτώση 0.53% και ο Δείκτης FTSE στις 717,6 μονάδες με υποχώρηση 0.87%.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της Πληροφορικής ο οποίος έχασε 2.23% εν μέσω των έντονων ρευστοποιήσεων που παρατηρήθηκαν στη μετοχή της Globalsoft μετά τις 11:30. Η μετοχή έκλεισε τελικά στις Λ.Κ. 2,07 σε νέο χαμηλό έτους καταγράφοντας σημαντική πτώση 2.36%.

Την τιμητική του είχε σήμερα ο κλάδος των βιομηχανιών ο οποίος κέρδισε 2.12% ωθούμενος από την Λανίτης η οποία έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη 5.7% και με τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας ο οποίος συμπεριλάμβανε όμως και μεγάλο προσυμφωνημένο πακέτο.

Ο όγκος συναλλαγών έφθασε τα Λ.Κ. 15 εκατομμύρια σημαντικό ποσοστό του οποίου αφορά προσυμφωνημένες πράξεις.

Οι μετοχές των εταιρειών Sharelink, Ήρα, και Κύκνος παρέμειναν σήμερα εκτός "πατώματος" παρά την ανακοίνωση οριστικής επίλυσης της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ τους και παρά την αίτηση της Sharelink για επανέναρξη διαπραγμάτευσης των τίτλων της. Η ανακοίνωση για την Κύκνος, αναφέρει ότι τα "πλήρη στοιχεία για τον προτεινόμενο Διακανονισμό [μεταξύ Sharelink και Ήρα] θα σταλούν την ερχόμενη εβδομάδα σε όλους τους μέτοχους της Κύκνος μαζί με την ειδοποίηση της σύγκλησης των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων" που θα γίνουν στις 30 Ιουλίου.