You are here

Αμελητέα πτώση ΓΔ – Συναλλαγή της CONF αύξησε τον τζίρο

24/06/2003 12:04
Συνεχίζονται τα Profit warnings
ΚΑ: Απευθείας πτήσεις της Hellas Jet


Τα Profit Warnings που συνεχίστηκαν και σήμερα και η ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών ότι η συνδεδεμένη τους εταιρεία Hellas Jet έχει εξασφαλίσει από τις Ελληνικές αρχές όλες τις απαιτούμενες άδειες και είναι σε θέση να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις σε διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ήταν οι εταιρικές εξελίξεις που ξεχώρισαν κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, η οποία έκλεισε με αμελητέα πτώση 0,1% στις 85,3 μονάδες. Ο επίλεκτος δείκτης FTSE με μικρά κέρδη 0,3% έκλεισε στις 349,5 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις £597 χιλ., ενώ θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερος εάν δεν προέκυπτε συναλλαγή αξίας £380 χιλ. για λογαριασμό της επενδυτικής εταιρείας Confine. Η CONF που συγκέντρωσε σχεδόν τα 2/3 της ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας (63,3%), προέβη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης σε δύο μόνο πράξεις, εκ των οποίων η μία (1,259,999 μετοχές @ 30 σεντ) την ώθησε στην πρώτη θέση του πίνακα εμπορευσιμότητας. Την πρώτη πεντάδα στον πίνακα συμπλήρωσαν η Λαϊκή Τράπεζα (7,8%), η Athienitis Contractors (4,1%), τα ΔΑΜ της Woolworth (3%) και η Ελληνική Τράπεζα (2,8%).

Η CONF έκλεισε τη συνάντηση χωρίς μεταβολή στα 30 σεντ, η Λαϊκή Τράπεζα με οριακή αύξηση 0,9% έκλεισε στη £1,18 και η ACD έκλεισε στα 30,8 σεντ και στο –0,7%. Τα ΔΑΜ WW της Woolworth σημειώνοντας μεγάλη πτώση 5,3% έκλεισαν στα 3,6 σεντ και η HB χωρίς μεταβολή έκλεισε στα 63 σεντ.

Η εταιρεία Chris Cash & Carry με κέρδη 3,3% και κινητικότητα 2,4% έκλεισε στα 9,5 σεντ.

Profit Warnings:

Σε Profit Warnings προέβησαν σήμερα οι εταιρείες Transoccer και Athos.

Η SOC που αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάσουν ουσιαστική αρνητική απόκλιση από τα αντίστοιχα περσινά αποδίδει το γεγονός στη μείωση του κύκλου εργασιών και στην αύξηση που παρατηρήθηκε στην πληρωμή των διανεμηθέντων της κερδών.

Η AD που επίσης ανακοίνωσε ότι τα εξαμηνιαία της αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποδίδει τη μείωση στην οικονομική ύφεση που επικράτησε τη περίοδο αυτή στην Κύπρο, στη μείωση του τουριστικού ρεύματος και στην αύξηση του ανταγωνισμού.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 33 κινήθηκαν ανοδικά, 34 πτωτικά και 21 παρέμειναν αμετάβλητοι.