You are here

Ανέκαμψε η μετοχή Τρ. Κύπρου

18/01/2019 17:22

Μικρά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να ανακάμπτει από το χθεσινό χαμηλό.

Ο γενικός δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 64,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,28% και ο FTSE στις 38,43 και στο +0,26%.

Η Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στα €1,34 και στο +1,98% με όγκο €17,6 χιλ. και στο LSE βρίσκεται στα €1,35 και στο +0,15%.

Η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας έκλεισε στα €0,726 χωρίς μεταβολή.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, η CTC ανακοίνωσε την παραίτηση του Ιωάννη Ιωαννίδη από το ΔΣ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για ενδεχόμενη πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την Πέμπτη, η Wall Street Journal μετέδωσε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο να άρουν δασμούς που έχουν επιβληθεί σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ώστε να δώσουν στο Πεκίνο κίνητρο για να κάνει μεγαλύτερες παραχωρήσεις στην εμπορική κόντρα η οποία έχει ταρακουνήσει τις αγορές.

Την ιδέα για άρση ορισμένων ή όλων των δασμών πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν σε μια σειρά στρατηγικών συναντήσεων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Marketwatch. Η άνοδος ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,78%, στο Παρίσι ο CAC 40 1,51% και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +1,96%.