You are here

Αντέδρασε η αγορά – Μικρή άνοδος ΓΔ

21/11/2002 12:16
- Μονοπώλησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον ERA, BOCw & BOC
- ERA: Αύξηση τζίρου ένεκα της ΔΠ προς Elma Financial


Ελαφρά αντίδραση από πλευράς επενδυτών παρατηρήθηκε σήμερα στην οδό Κάμπου αφού η αγορά μετά από δύο συνεχείς πτώσεις (κατά τις συναντήσεις της Τρίτης και Τετάρτης) που την ώθησαν να απολέσει το 4% της κεφαλαιουχικής της αξίας, έκλεισε σήμερα με μικρά κέρδη 0,2% στις 104,6 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE20 με επίσης μικρή αύξηση 0,2% έκλεισε στις 413,7 μονάδες, ενώ οι τίτλοι που μονοπώλησαν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον (ERA, BOCw και BOC) έκλεισαν την συνεδρίαση χωρίς μεταβολή.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στο £1,89 εκατ. με την Elma Holdings να είναι και σήμερα η μετοχή με τον μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας (27,8% επί του συνολικού όγκου). Η ERA έκλεισε την συνάντηση στα 8,3 σεντ χωρίς μεταβολή ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ασυνήθιστά υψηλός τζίρος της εταιρείας κατά τις τελευταίες συναντήσεις οφείλεται κυρίως σε προσυμφωνημένα πακέτα μετοχών της εταιρείας.

Συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι ο «χορός» των προσυμφωνημένων ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου και ως επί το πλείστο αφορούσε πωλήσεις τίτλων της ERA (συνολικής αξίας £2,2 εκατ. από τις 12/11 μέχρι 20/11) από την μεγαλομέτοχο εταιρεία Elma Financial Services.

Η Stockwatch επικοινώνησε με αρμόδιους στην εισηγμένη στο ΧΑΚ εταιρεία Elma Holdings (ERA) οι οποίοι ανέφεραν ότι οι συναλλαγές μεγάλης αξίας που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες γίνονται μέσα στα πλαίσια της αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης που έγινε από της εταιρεία Elma Holdings προς τους μετόχους της εταιρείας Elma Financial Services. Οι πωλήσεις μεγάλων πακέτων μετοχών της ERA, σημείωσαν, που παρατηρούνται από την Elma Financial Services δεν είναι τίποτα περισσότερο από πώληση τίτλων της ERA στους δικούς της μετόχους.

Χωρίς μεταβολή έκλεισαν σήμερα τόσο η μετοχή όσο και το ΔΑΜ της Τράπεζας Κύπρου στη £1,60 και στα 56 σεντ αντίστοιχα συγκεντρώνοντας μεγάλους όγκους 23% (BOCw) και 13,5% (BOC). Την πρώτη πεντάδα εμπορευσιμότητας συμπλήρωσαν η Λαϊκή Τράπεζα με το 4,2% του όγκου και η CPI με τζίρο 2,2%. Η CPB έκλεισε επίσης αμετάβλητη στη £1,29 ενώ η CPI κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη 8,9% και έφτασε στα 61 σεντ.

Η Ελληνική Τράπεζα και η Φάρμα Χατζηιωάννου με κινητικότητα 2,1% έκαστη έκλεισαν την συνάντηση η πρώτη στα 84 σεντ με αισθητή άνοδο 1,2% και η δεύτερη χωρίς μεταβολή στα 12,6 σεντ.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 57 κινήθηκαν ανοδικά, 36 πτωτικά και 31 παρέμειναν αμετάβλητοι.