You are here

Απώλειες για τραπεζικές μετοχές

10/02/2020 17:22

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας με τους τίτλους των τραπεζών να κλείνουν στο κόκκινο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 65,90 μονάδες και στο -0,33% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,64 μονάδες και στο -0,33%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,25 και στο -0,64% και τζίρο €31,3 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,26 χωρίς μεταβολή.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,84 με πτώση 2,55%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €136 χιλ. Όγκο €39,8 χιλ. απορρόφησε η Λούης κλείνοντας με κέρδη 0,84% στα €0,12.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν απώλειες ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον νέο κωρονοϊό. 

«Η διάρκεια αυτού του ιού θα καθορίσει πόσο θα διαρκέσουν οι διαταραχές στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην Κίνα και στην παγκόσμια οικονομία» ανέφερε αναλυτής της Baird. 

Τα κινεζικά εργοστάσια ανοίγουν επίσημα τη Δευτέρα, αλλά οι προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση του ιού θα κρατήσει κλειστές κάποιες επιχειρήσεις. Ένα παρατεταμένο «λουκέτο» μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την κινεζική οικονομία και να προκαλέσει αναταράξεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας παραμένουν αμετάβλητα και αναμένεται πως ο αντίκτυπος της επιδημίας του νέου ιού θα είναι βραχύβιος.