You are here

Απώλειες στο ΧΑΚ χωρίς την Ελληνική

16/05/2018 17:26

Απώλειες σημείωσε κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης το ΧΑΚ με τη μετοχή της Ελληνικής να τίθεται υπό αναστολή διαπραγμάτευσης από σήμερα.

Ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑΚ έκλεισε στις 66,84 μονάδες και στο -0,21% και ο FTSE στις 39,95 μονάδες και στο -0,13%.

Η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας είναι σε αναστολή διαπραγμάτευσης από σήμερα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναστολή διαπραγμάτευσης θα ισχύει από σήμερα και μέχρι την έκδοση ανακοίνωσης από την Τράπεζα, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας η οποία να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, σημείωσε απώλειες 1,76% υποχωρώντας στο €1,67 με τζίρο €70 χιλ. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο του 2018 θα δημοσιοποιηθούν στις 29 Μαΐου.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι η μετοχή της Cytrustees εξέρχεται από τις συνθέσεις του γενικού δείκτη, του δείκτη κύριας αγοράς και του δείκτη επενδυτικών εταιρειών.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €163 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη ενώ άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα αλλά και τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump εάν η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίσει να επιμένει για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,2%, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,22% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,31%.