You are here

Απώλειες στο χρηματιστήριο

28/01/2020 17:27

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 67,31 μονάδες και στο -0,16% ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,52 μονάδες και στο -0,1%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,314 και στο -1,35% και τζίρο €7,4 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,32 και στο -0,15%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,848 και στο +1,92%.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, η Ermes Department Stores ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου Ν. Καρακοϊδα.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €101 χιλ. Τζίρο €44,4 χιλ. απορρόφησε η CCC κλείνοντας στα €0,384 χωρίς μεταβολή.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν πτώση ενώ ψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μια ημέρα αφότου οι ανησυχίες για το ξέσπασμα του κοροναϊού προκάλεσε το μεγαλύτερο sell-off από τον Οκτώβριο. 

«Η αβεβαιότητα γύρω από τον ιό η οποία βούλιαξε τις παγκόσμιες αγορές τις τελευταίες ημέρες άρχισε να υποχωρεί την Τρίτη», ανέφερε ο Μάριος Χατζηκυριάκος, αναλυτής της XM, σε σημείωμα. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανάκαμψη του κλίματος φαίνεται τουλάχιστον εύθραυστη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν κατά 1,6% χθες και ότι το γεν συνεχίζει να είναι σημαντικά ενισχυμένο αυτή την εβδομάδα» ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το Marketwatch.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν 2,4% τον Δεκέμβριο, αρκετά περισσότερο από τις προβλέψεις.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών θα σημειώσουν άνοδο 0,4%.