You are here

Εισαγόμενη(;) άνοδος στην Κάμπου

04/08/2003 13:13
Μυστηριώδες limit up GLC

Με νέα αισθητή άνοδο, τη δεύτερη συνεχόμενη, ξεκίνησε η χρηματιστηριακή βδομάδα στην Οδό Κάμπου. Ο γενικός δείκτης ΧΑΚ «ξεκόλλησε» από τις 85 μονάδες φθάνοντας για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα τις 86,4 μονάδες και καταγράφοντας άνοδο 1%. Σημαντική ώθηση στην αγορά έδωσε η περιφέρεια με τη μετοχή της GLC να φθάνει το limit up «χωρίς όμως κανένα ιδιαίτερο λόγο», όπως δήλωσαν στη StockWatch χρηματιστές. Θετικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των τριών μεγάλων τραπεζών κερδίζοντας τουλάχιστον ένα σεντ έκαστη.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα στο ΧΑΚ», δήλωσε με συγκρατημένη αισιοδοξία γνωστός χρηματιστής που θέλησε, φοβούμενος την Κεφαλαιαγορά, να παραμείνει ανώνυμος. «Η μικρή άνοδος που καταγράφει το ΧΑΑ είναι αρκετή για να δώσει ώθηση και στην δική μας αγορά, αν και η μετοχή της BOC παραμένει μέχρι και 10 σεντ πιο κάτω από την τιμή διαπραγμάτευση της στο XAA».

Τη μεγαλύτερη μερίδα του όγκου είχαν και πάλιν οι τράπεζες αλλά την παράσταση φαίνεται να έκλεψε η GLC που σημείωσε limit up στα 6,8 σεντ κερδίζοντας 15% από το κλείσιμο της Παρασκευής και κλείνοντας με όγκο £21 χιλιάδες.

Τα πάνω τους είχαν και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες με τη SAFS να κερδίζει 7% και τη Sharelink 5% κλείνοντας στα 6,5 και στα 6,4 σεντ, αντίστοιχα, με αισθητό όγκο.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 49 κινήθηκαν ανοδικά, 11 πτωτικά ενώ 11 τίτλοι έκλεισαν χωρίς μεταβολή.

Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις £455 χιλιάδες καταγράφοντας σχετική άνοδο.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η καμπάνα £30,000 που επέβαλε η Κεφαλαιαγορά στην Πετρολίνα για «ωραιοποίηση» των λογαριασμών την περίοδο 2000-2001. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο θα ήταν μεγαλύτερο εάν η ΕΚ δεν λάμβανε υπόψη ότι τελικά θα κληθούν να το πληρώσουν οι μέτοχοι της PHL.