You are here

Έκλεισε στο €1 η μετοχή Τρ. Κύπρου

11/02/2019 17:31

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει στο €1.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 61,11 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,84%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 36,58 μονάδες και στο -0,84%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €190,7 χιλ.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο €1 και στο -3,85% με τζίρο €114,3 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €1,01 και στο -1,75%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,696 με πτώση 0,29% και όγκο €42,1 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς ξεκίνησε νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και το αμερικανικό Κογκρέσο επιχειρεί να καταλήξει σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα νέο «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ υποστήριξε πως είναι ακόμη πιθανό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο εγγύς μέλλον, στέλνοντας ένα θετικό «σήμα» για το ενδεχόμενο μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

«Είναι πιθανό... Θέλει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι πολύ σύντομα», δήλωσε η Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Απαντώντας σε ερώτηση αν οι δύο χώρες πλησιάζουν σε μια εμπορική συμφωνία, είπε: «Έτσι φαίνεται, απολύτως».

«Οι εμπορικές αυτές συνομιλίες αντιμετωπίζονται ως θετική εξέλιξη. Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα αλλά και μια τάση οι αγορές να ενστερνίζονται τις θετικές ειδήσεις περισσότερο από τις αρνητικές», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James στο Reuters.