You are here

ΧΑΚ: Επιστροφή στα κέρδη

01/09/2003 13:11
Με αισθητή άνοδο 1,3% και με το δείκτη να επιστρέφει στα επίπεδα των 90 μονάδων (89,8 μονάδες) ξεκίνησε η χρηματιστηριακή βδομάδα στην Οδό Κάμπου. Η σημαντική άνοδος που παρουσίαζε μετά το μεσημέρι το ΧΑΑ φαίνεται να έδωσε σημαντική ώθηση και στο ΧΑΚ, που κάλυψε γρήγορα τις αρχικές απώλειες ακολουθώντας σταθερά ανοδική πορεία. Ο όγκος παρέμεινε σε σχετικά ψηλά επίπεδα φθάνοντας τις £893 χιλιάδες, και δημιουργώντας προσδοκίες ότι ο καιρός των ισχνών χρηματιστηριακών αγελάδων βρίσκεται προς το τέλος.

Ο επίλεκτος δείκτης των 20 τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/CySE20 έκλεισε με μεγαλύτερη άνοδο 1,8% στις 374 μονάδες.

Η μετοχή της Τράπεζας αποτέλεσε το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μία ακόμη συνεδρίαση φθάνοντας τη £1,50 και το +2% (ή +3 σεντ) με το 29,1% του σημερινού τζίρου. Η άνοδος της μετοχής έδωσε ώθηση και στο ΔΑΜ που έκλεισε στα 21,6 σεντ με εντυπωσιακά κέρδη 8% και το 16,9% του σημερινού όγκου.

Σημαντικά κέρδη 3,2% ή 2 σεντ κατέγραψε κατά τη σημερινή συνεδρία και η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας που έφθασε στα 65 σεντ, συγκεντρώνοντας σημαντικό τζίρο 5,8%. Η Λαϊκή Τράπεζα με οριακή άνοδο 0,8% και μικρότερο όγκο 4,9% έκλεισε στη £1,21. Στον κλάδο άλλων εταιρειών, αξιόλογη κινητικότητα 8,5% παρουσίασε η μετοχή της Φάρμας Χατζηιωάννου που έκλεισε χωρίς μεταβολή στα 8,2 σεντ.

Εντυπωσιακή ήταν πάντως σήμερα και η άνοδος 11,4% που κατέγραψε η χρηματοοικονομική Marketrends που έφθασε στα 3,9 σεντ με εμπορευσιμότητα 1,6%. Η επίσης χρηματοοικονομική Sharelink έκλεισε στα 7,1 σεντ και στο +6% με τζίρο 4,9% και το ΔΑΜ της Woolworth με θεαματική αύξηση 10,5% ανέβηκε στα 8,4 σεντ με όγκο 4%.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 52 κινήθηκαν ανοδικά, 19 πτωτικά και 25 παρέμειναν αμετάβλητοι.

Εξαμηνιαία

Η αυλαία των ανακοινώσεων των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων έπεσε σήμερα με τις τελευταίες 12 εταιρείες να ανακοινώνουν τα εξαμηνιαία τους. Εξαίρεση η εταιρεία L. Atteshlis που σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη συνεδρία της για έγκριση των εξαμηνιαίων της αποτελεσμάτων στις 5 Σεπτεμβρίου λόγω έλλειψης στοιχείων από τις θυγατρικές εταιρείες του συγκροτήματος στο εξωτερικό.

Ακολουθεί πίνακας με τις εισηγμένες εταιρείες που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα τους: