You are here

ΧΑΚ: Μέρα πακέτων

28/12/2001 12:29
Κοντά στο επίπεδο των 130 μονάδων έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης ΧΑΚ. Παρά τις ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 129,9 μονάδες, με οριακές απώλειες 0.2% ενώ ο FTSE έπεσε στις 520,4 μονάδες με αμελητέες απώλειες από το χθεσινό κλείσιμο. Ο όγκος συναλλαγών ανέβηκε στα ΛΚ 9,1 εκατομμύρια κυρίως λόγω της έντονης δραστηριότητας που ανέπτυξαν οι fund managers, που καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης επιδόθηκαν στις μετακινήσεις μεγάλων πακέτων.

Η μετοχή της Glory συγκέντρωσε για δεύτερη συνεχή μέρα το μεγαλύτερο συναλλακτικό τζίρο (22% του συνολικού) αφού έτυχαν διαπραγμάτευσης σχεδόν 750,000 τίτλοι της. Η μετοχή έκλεισε με οριακές απώλειες 0.3% στις ΛΚ 2,89. Η ανταγωνιστική Transoccer έκλεισε με μεγάλες ζημιές 7.8% με μικρό όμως όγκο. Όπως μετέδωσε χθες η Stockwatch, η Transoccer εξαγόρασε χθες το 51% Ρουμανικής εταιρείας στην τιμή των $3.25 εκατομμυρίων.

Ο κλάδος τουριστικών επιχειρήσεων δέχθηκε έντονες πιέσεις που τον έφεραν να κλείνει με σημαντικές ζημιές 2.95%. Η μετοχή της New Marathon έπεσε στα 9.1 σεντ, στο χαμηλότερο ιστορικό της σημείο, με πτώση 5.21%. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θυγατρική της πώλησε ξενοδοχείο για ΛΚ 4 εκατομμύρια. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίσθηκαν οι λόγοι που η εταιρεία προέβηκε στην πώληση.

Ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε οριακά κέρδη 0.2% κυρίως λόγω των κερδών της Ελληνικής Τράπεζας που έκλεισε στα 89 σεντ με κέρδη 2.3%. Η Τράπεζα Κύπρου έχασε, και η Λαϊκή Τράπεζα κέρδισε ένα σεντ, με συνολικό όγκο ένα σχεδόν εκατομμύριο λίρες, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο πακέτα 100,000 μετοχών --ένα της Λαϊκής και ένα της Κύπρου.

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχασε 2% εν μέσω των έντονων πιέσεων που δέχθηκε η Liberty. Η Liberty υποχώρησε στα 59 σεντ και στο –4.8% Στις αρχές της συνεδρίασης έγινε ανταλλαγή τεσσάρων πακέτων της Liberty ύψους 1,5 εκατομμυρίων μετοχών στα 65 σεντ.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 67 κινήθηκαν ανοδικά, 73 πτωτικά, ενώ η τιμή 17 τίτλων έμεινε αμετάβλητη.