You are here

ΧΑΚ: Νέες ρευστοποιήσεις

27/08/2003 13:13
Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ΧΑΚ, κλείνοντας τελικά με ζημιές 0.9% στις 92 μονάδες. Ο τζίρος παράμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα, φθάνοντας τα £1,4 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 50% αφορούσε τις μετοχές και το ΔΑΜ της Τράπεζας Κύπρου.

Η μικρή άνοδος που παρουσίαζε την ώρα που γραφόταν το κείμενο η Σοφοκλέους και η μικρή αύξηση που είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΑ (+0.7%, 232 χιλιάδες τίτλοι), δεν στάθηκε ικανή να δώσει την απαραίτητη ώθηση στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Η BOC έκλεισε στο ΧΑΚ στη £1,58 με ζημιές 0.6% και με το 20% του τζίρου. Το ΔΑΜ της Τράπεζας Κύπρου έμεινε στα 28 σεντ, στο –0.4% μειώνοντας τη διαφορά από την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου. Με σημερινή ανακοίνωση της η Τράπεζα υπενθυμίζει τους κατόχους ΔΑΜ ότι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των ΔΑΜ είναι η 26η Σεπτεμβρίου. Σήμερα η Τράπεζα διέψευσε επίσης πληροφορίες που την έφεραν να συζητά την έκδοση νέων ΔΑΜ σε υφιστάμενους μετόχους. Στις 5:30 το απόγευμα το Συγκρότημα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Ασθενής ήταν η αντίδραση της αγοράς στη χθεσινή ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Λαϊκής. Η μετοχή της Λαϊκής έκλεισε με ένα σεντ άνοδο στη £1,24 με ελάχιστο όμως όγκο.

Χαρακτηριστικό της αρνητικής εικόνας που είχε σήμερα η κυπριακή κεφαλαιαγορά ήταν το ότι οι πλείστοι τίτλοι έκλεισαν πτωτικά. Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 56 έκλεισαν με πτώση, 26 άνοδο και 21 παρέμειναν αμετάβλητοι.

Εξαμηνιαία αποτελέσματα 2003:

Οι εταιρείες που ανακοίνωσαν μέχρι στιγμής τα εξαμηνιαία τους αποτελέσματα για το έτος 2003 είναι οι ακόλουθες: