You are here

Σε προαφυπηρετική ο Κ. Κληρίδης αφού διοριστούν εισαγγελέας-βοηθός

25/06/2020 18:29

Ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης με τη συμπλήρωση του 68ου έτους της ηλικίας του στις 8 Ιουλίου, και εφόσον διοριστεί ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γεν. Εισαγγελέας, θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020, αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο.
 
Σε ανακοίνωσή του σε συνέχεια δημοσιευμάτων στις σημερινές εφημερίδες σχετικά με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το Γεν. Λογιστήριο αναφέρει ότι η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020. 
 
Σημειώνει ότι από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου  έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.
 
«Δηλαδή ο κ. Γιώργος Σαββίδης θα ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την ημέρα επίσημου διορισμού του και ο κ. Κώστας Κληρίδης θα βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια μέχρι 31/7/2020», αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο.

Επισημαίνει τέλος ότι το ίδιο ήδη ισχύει για το νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιο Ναθαναήλ, ενώ ο Μύρωνας Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια, ενώ το ίδιο επίσης θα ισχύει από την 1/7/2020 για τον Αρχηγό Αστυνομίας.