You are here

Χαμηλό επτά μηνών για μετοχή Τρ. Κύπρου

10/12/2018 14:36

Έντονες πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της Τρ. Κύπρου εν μέσω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ο ΓΔ στο ΧΑΚ σημείωσε απώλειες 2,21% υποχωρώντας στις 65,41 μονάδες και ο FTSE έκλεισε στις 39,20 μονάδες και στο -2,27%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στα €1,582 και στο -6,83% υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου με όγκο €170,2 χιλ. και στο LSE στο €1,62 και στο -3,11%.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανακοινώσει τα εννιαμηνιαία της οικονομικά αποτελέσματα στις 19 Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, η CFI ανακοίνωσε διορισμό συμβούλων για διαδικασία πώλησης μετοχών του κύριου μετόχου της εταιρείας.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €258,8 χιλ.

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  καταγράφουν απώλειες εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και εν αναμονή της αυριανής ψηφοφορίας για το Brexit.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά και τις εξελίξεις για το Brexit καθώς αύριο πραγματοποιείται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ετοιμάζεται για την κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας του Brexit, με στελέχη της κυβέρνησης να διαψεύδουν διαρκώς τις έντονες και επίμονες εκτιμήσεις ότι η κα Μέι εξετάζει αναβολή της ψηφοφορίας λόγω της προδιαγραφόμενης βαριάς ήττας. 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να ανακαλέσει μονομερώς τη γνωστοποίηση της πρόθεσης αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση», έκρινε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μόνο όργανο στην ΕΕ το οποίο έχει τον τελικό λόγο στην ερμηνεία των Συνθηκών και του Κοινοτικού Δικαίου.

Αμετακίνητη στην πρόθεση να υλοποιήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση, μετά από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ είπε: «Δεν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ. Ψηφίσαμε πολύ καθαρά – 17,4 εκατομμύρια άνθρωποι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουμε να φύγουμε από την ΕΕ και αυτό σημαίνει επίσης ότι φεύγουμε από τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι επενδυτές ανησυχούν για μια πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας καθώς Κίνα,  και Ιαπωνία ανακοίνωσαν πιο αδύναμα, από τα αναμενόμενα,  στοιχεία. Επίσης οι επενδυτές εστιάζουν στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Εμπορίου Robert Lighthizer δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να ολοκληρωθούν επιτυχώς έως την 1η Μαρτίου.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,5% και στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο -0,48%. Μικρά κέρδη 0,27% σημειώνει ο FTSE στο Λονδίνο.

Με απώλειες έκλεισαν το πρωί και οι ασιατικοί δείκτες.