You are here

Χωρίς δυναμική το ΧΑΚ

19/01/2004 13:15
Χωρίς δυναμική και με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον διεξήχθη η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας στην οδό Κάμπου. Ο ΓΔ τιμών κρατήθηκε στο επίπεδο των 82 μονάδων κλείνοντας στις 82,4 μονάδες με αμελητέα κέρδη 0,3%. Η Τράπεζα Κύπρου παρέμεινε αμετάβλητη στη £1,36 συγκεντρώνοντας ωστόσο τον μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας, ενώ με μικρή αύξηση 0,3% έκλεισε και ο επίλεκτος δείκτης FTSE στις 341,8 μονάδες.

Ενδιαφέρον πάντως σε εταιρικό επίπεδο συγκέντρωσε σήμερα η ανακοίνωση της Marketrends για την χορήγηση άδειας στην θυγατρική της εταιρεία Marketrends Insurance από την Έφορο Ασφαλίσεων. Η MI όπως είναι ήδη γνωστό βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σε διαμάχη με την Έφορο Ασφαλίσεων γιατί η Έφορος αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια εργασίας στην εταιρεία για λόγους εποπτείας. Η ΜΙ υπέβαλε ιεραρχική προσφυγή την οποία σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών απέρριψε, δίνοντας τέλος στην διαμάχη και αναγκάζοντας την MI να σταματήσει να ασκεί ασφαλιστικές εργασίες και να ανανεώνει ασφαλιστικά συμβόλαια. Η MFS ωστόσο, στην ανακοίνωση της τονίζει ότι η απόρριψη της προσφυγής δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του Ομίλου, αφού η ΜΙ ούτως ή άλλως πραγματοποιούσε ζημιές τα τελευταία έτη. Αναφέρει επίσης ότι «η μείωση της αξίας της ΜΙ δεν επηρεάζει άμεσα την Εταιρεία Marketrends Financial Services Ltd».

Ο όγκος συναλλαγών ήταν ο χαμηλότερος από τις 2 Ιανουαρίου, φθάνοντας μόνο τις £342 χιλ. Θα ήταν δε ακόμη χαμηλότερος αν δεν προέκυπταν προσυμφωνημένα πακέτα για τη μετοχή της Louis, ύψους £40 χιλ. περίπου. Ο πίνακας εμπορευσιμότητας φιλοξένησε τους ακόλουθους έξι τίτλους: Τράπεζα Κύπρου (46,4% επί του συνολικού όγκου), Louis Ltd (12,3%), Λαϊκή Τράπεζα (7,8%), χρεόγραφα Woolworth (3,8%), Aristo Developers (3,6%), Ελληνική Τράπεζα (3,3%) και ΔΑΜ 2004/2007 Ελληνικής Τράπεζας (3%).

Η LCL έκλεισε με οριακά κέρδη 0,7% στα 14,4 σεντ, η CPB έκλεισε στη £1,13 και στο +0,9%, το WD στη £1 και στο +1% και η ARD στα 38,9 σεντ με ζημιές 2,5%. Η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας έκλεισε χωρίς μεταβολή στα 57 σεντ και το ΔΑΜ της κινήθηκε ανοδικά φθάνοντας στα 15 σεντ και στο +2%.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 30 σημείωσαν κέρδη, 24 ζημιές και 16 έκλεισαν χωρίς μεταβολή.