You are here

Κάτω από το €1 η μετοχή Τρ. Κύπρου

12/02/2019 17:35

Απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει κάτω από το €1.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 60,67 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,72%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 36,31 μονάδες και στο -0,74%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €301,3 χιλ.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στα €0,99 και στο -1% με τζίρο €112,7 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €0,99 και στο -1%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,688 με πτώση 1,15% και όγκο €153,2 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, για την αποφυγή ενός ακόμα «λουκέτου» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ενώ ενισχύονται οι προσδοκίες για αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το βράδυ της Δευτέρας, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής, η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η νέα παράλυση υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, το λεγόμενο shutdown, στα τέλη της εβδομάδας, δήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας (το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) γερουσιαστές, έπειτα από μια συνάντηση των διαπραγματευτών.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία», είπε ένας από τους βασικούς Ρεπουμπλικάνους διαπραγματευτές, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, σύμφωνα με το CNN.

Δεν δόθηκε καμία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, η οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Λευκού Οίκου.