You are here

Κέρδη για μετοχή Τράπεζας Κύπρου, απώλειες για Ελληνική

22/02/2019 17:25

Μικρές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να καταγράφει κέρδη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 60,37 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 0,2%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 36,12 μονάδες και στο -0,28%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €111,6 χιλ.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στα €0,991 και στο +0,3% με τζίρο €51,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1 και στο +0,4%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,702 με απώλειες 1,13% και όγκο €29,9 χιλ.

Όσον αφορά τα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ ψηλότερα κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας και έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το εμπόριο στην Ουάσινγκτον.

Οι δύο πλευρές συνέχισαν να διαπραγματεύονται χθες για διάφορες διευθετήσεις, ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που επέβαλε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, εξέλιξη που θα πυροδοτήσει την επιβολή επαχθέστερων δασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Τετάρτη, Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν εξονυχιστικά τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης, που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.