You are here

Κέρδη για όγκος €2 εκ. για μετοχή Ελληνικής

20/03/2019 17:32

Απώλειες κατέγραψε κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης το ΧΑΚ με τις μετοχές των τραπεζών ωστόσο να σημειώνουν κέρδη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 65,07 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,05%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39 μονάδες και στο -0,03%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,792 και στο +1,54 % και όγκο €2 εκ. Όπως ανακοινώθηκε, το ποσοστό που ελέγχει η 7Q Financial Services Ltd στην τράπεζα ανέρχεται σε 8,83%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,372 και στο +3,16% με τζίρο €64,1 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στα €1,34 και στο -1,63%.

Αναφορικά με εταιρικές εξελίξεις, η KEO ανακοίνωσε την αφυπηρέτηση του διευθυντή λογιστηρίου και το διορισμό νέας διευθύντριας η Χρ. Γεωργίου

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €2,6 εκ.

Όσον αφορά τα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν απώλειες ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της Fed για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά και να μειώσει την πρόβλεψη για τις αυξήσεις επιτοκίων το 2019.

Η ανακοίνωση της Fed αναμένεται να φωτίσει τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για τον ρυθμό συρρίκνωσης του ισολογισμού της.

«Είναι ημέρα της Fed σήμερα και οι επενδυτές θα εξετάσουν το ανακοινωθέν, έχοντας κατά νου δύο βασικούς παράγοντες -την υπομονή και το συνολικό outlook για την οικονομία» ανέφερε ο Πέτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.