You are here

Κέρδη για τραπεζικές μετοχές

30/05/2019 17:26

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης με τις μετοχές των τραπεζών να κλείνουν στο πράσινο μετά τις χθεσινές απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 70,30 μονάδες και στο +1,37%, ενώ ο δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,31 μονάδες και στο +1,41%.

Η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε στο ΧΑΚ στο €1,37 με κέρδη 1,48% και με τζίρο €259,8 χιλ. Στο LSE, η BOCH βρίσκεται στο €1,38 και στο +1,02%.

Η μετοχή της Ελληνικής έκλεισε στα €0,908 και στο +3,18% και όγκο €84,8 χιλ. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Ελληνική Τράπεζας ζητά από τους μετόχους της να εγκρίνουν σε έκτακτη συνέλευση ψηφίσματα με αλλαγές στο καταστατικό της που αφορούν κυρίως τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €566,7 χιλ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφουν κέρδη ενώ μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές μετά τη διήμερη πτώση, λαμβάνοντας στήριξη και από την σταθεροποίηση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς και την επακόλουθη υποχώρηση των ανησυχιών για επερχόμενη ύφεση.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ επιβεβαίωσαν εν τω μεταξύ ότι η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο 3,1% από 3,2% που είχε δείξει η πρώτη μέτρηση. Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%. 

Την ίδια στιγμή, η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Ο  Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ Τα πηγαίνουν περίφημα με την Κίνα υποστήριξε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θέλει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 2,22%, επίπεδο ωστόσο που είναι κοντά στα χαμηλά δύο ετών.