You are here

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε το ΧΑΚ

28/01/2022 19:20

Κέρδη, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψε το Χρηματιστήριο στο τέταρτο πενθήμερο του Ιανουαρίου, παρά τις μικρές απώλειες που παρουσίασε η αγορά την Παρασκευή. Σε εβδομαδιαία βάση, το ΧΑΚ κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,5%.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση κατά 0,76%, κλείνοντας στις 70,06 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,02 μονάδες σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες 0,83%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα €79.819.

Σχεδόν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν ζημιές, με εξαίρεση τον δείκτη των Ξενοδοχείων, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,58%. Η Εναλλακτική Αγορά παρουσίασε απώλειες σε ποσοστό 0,24%, οι Επενδυτικές Εταιρείες υποχώρησαν σε ποσοστό 1,83% και η Κύρια Αγορά σημείωσε πτώση 0,94%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €22.699 (πτώση 1,75% – τιμή κλεισίματος €1,12). Ακολούθησαν οι μετοχές της ΚΕΟ με €13.024 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,37), της Salamis Tours με €7.020 (πτώση 4,76% – τιμή κλεισίματος €1,80), της Ελληνικής Τράπεζας με €6.342 (πτώση 0,24% – τιμή κλεισίματος €0,836) και της Άλκης Χατζήκυριακος με €6.100 (πτώση 3,13% - τιμή κλεισίματος €0,31).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 77.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα της εταιρείας EGR Wealth Ltd (EGR Broking Ltd) αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της άδειας της εταιρείας EGR Wealth Ltd ως Μέλος διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου.  Το Μέλος EGR Wealth Ltd θα διαγραφεί από το Μητρώο Μελών του ΧΑΚ την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου 2022.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι η εταιρεία EGR Wealth Ltd έχει ενημερώσει το Χρηματιστήριο ότι δεν θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες Φορέα Εκκαθάρισης στο ΧΑΚ για εταιρείες που είναι εισηγμένες στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ και οι αξίες τους δεν εκκαθαρίζονται στο Κεντρικό Μητρώο Αποθετήριο του ΧΑΚ.
 
Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία λήφθηκε με βάση την εξουσία που της παρέχεται από το άρθρο 70(2)(ιγ) του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2017:
 
Ισχύς Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Regallia Holdings & Investments Public Ltd, Επενδυτική Δημόσια Λτδ, A.L. Prochoice Group Public Ltd, Τρίαινα Επενδύσεις Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Harvest Capital Management Public Ltd, Τοξότης Επενδύσεις Δημόσια Λτδ, Cyprus Trading Corporation Plc, Ermes Department Stores Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc.
 
Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε όπως ζητήσει από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών αυτών στο ΧΑΚ από την 1η Φεβρουαρίου 2022, μέχρι τη συμμόρφωση τους και το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου 2022, εάν μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης περιόδου δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση τους για δημοσιοποίηση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης που εκκρεμεί.