You are here

Κολλημένο στις 85 μονάδες το ΧΑΚ

26/06/2003 12:11
Profit Warnings συνέχεια…

Στο επίπεδο των 85 μονάδων σταθεροποιήθηκε για τα καλά ο ΓΔ ΧΑΚ τον τελευταίο μήνα, με το εύρος διακύμανσης του να μην ξεπερνά την μία μονάδα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο ΓΔ παρέμεινε στις 85,1 μονάδες σημειώνοντας αμελητέα πτώση 0,04%, ενώ δεν φάνηκε να επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το αρνητικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και τις χθεσινές απώλειες των δεικτών στη Wall Street που ακολούθησαν της απόφασης της FED για μείωση των επιτοκίων της κατά 0,25%.

Ο δείκτης FTSE/CySE20 με αμελητέα πτώση 0,02% παρέμεινε στις 348,4 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τον χθεσινό, διαμορφώθηκε στο επίπεδο των £288 χιλ.

Ο πίνακας εμπορευσιμότητας φιλοξένησε σήμερα μόνο 5 τίτλους και είχε ως ακολούθως: Λαϊκή Τράπεζα (24,2% επί του συνολικού όγκου), Alkis Hadjikyriakos (Frou-Frou) (15,6%), επενδυτική Confine (8,7%), Ελληνική Τράπεζα (8,5%) και ΔΑΜ της Woolworth (6,7%).

Η CPB με οριακή άνοδο 0,9% έκλεισε στη £1,18, η FBI χωρίς μεταβολή έκλεισε στα 16 σεντ και η CONF επίσης αμετάβλητη παρέμεινε στα 30 σεντ. Η HB και τα WW κατέγραψαν απώλειες 1,6% και 2,6% αντίστοιχα και έκλεισαν στα 62 σεντ (HB) και στα 3,7 σεντ (WW).

Στον ασφαλιστικό κλάδο η εταιρεία Alliance Re συγκεντρώνοντας τζίρο 3,4% έκλεισε στα 17,6 σεντ και στο +0,6%. Η Lanitis Bros του βιομηχανικού κλάδου, έκλεισε στα 13,5 σεντ και στο –0,7% με τζίρο 3,2%. Στον ίδιο κλάδο η εταιρεία Pharmakas καταγράφοντας μεγάλα κέρδη 13,4% ανέβηκε στα 19,5 σεντ με τζίρο 1,5%.

Όσον αφορά τις εταιρικές εξελίξεις σημαντική κρίνεται σήμερα η ανακοίνωση της εταιρείας Περσέας, στην οποία προτρέπει τους μετόχους της να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση που τους έχει γίνει από την εταιρεία CLR Financial Services, αφού, όπως αναφέρει, μετά από εξέταση της πρότασης, την έχει κρίνει ως συμφέρουσα.

Profit Warnings

Στο ρυθμό των Profit Warnings κινούνται εδώ και αρκετές μέρες οι εισηγμένες στο ΧΑΚ εταιρείες, με τις Salamis, Perseas, Unigrowth και Empire να ανακοινώνουν σήμερα προειδοποιήσεις για τα εξαμηνιαία τους.

Η Salamis που είναι η μόνη εταιρεία σήμερα που ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα εξαμηνίας της αναμένεται να είναι μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, αποδίδει τη μείωση στον πόλεμο στο Ιράκ, στη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, στην έξαρση της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας και στην οικονομική ύφεση στις χώρες πηγές εισερχόμενου τουρισμού.

Οι άλλες τρεις εταιρείες, Perseas, Unigrowth και Empire ανακοίνωσαν ότι η ζημιά του πρώτου εξαμήνου 2003 αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα μικρότερα κατά αναλογία με τις ζημιές του έτους 2002 ενώ αναφέρουν επίσης ότι βασική αιτία της ζημιάς είναι, όπως και για το 2002, η μείωση της αξίας των μετοχών στο ΧΑΚ.

Από τους τίτλους που έτυχαν διαπραγμάτευσης 33 κινήθηκαν ανοδικά, 34 πτωτικά και 21 παρέμειναν αμετάβλητοι.