You are here

Με τα μάτια στραμμένα στη Globalsoft…

21/05/2001 16:58
Με τα μάτια στραμμένα στη Globalsoft ξεκινά η βδομάδα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τις μεγάλες απώλειες 6.2% που κατέγραψε η μετοχή την Παρασκευή. Εν μέσω της έντονης αντιπαράθεσης και φημολογίας που προκάλεσε σειρά ξένων και άλλων δημοσιευμάτων για την AremisSoft, η Globalsoft υποχώρησε στις Λ.Κ. 2,88 συγκεντρώνοντας το ένα τέταρτο σχεδόν του συνολικού όγκου συναλλαγών.

Τα δημοσιεύματα ακολούθησαν τη δημοσίευση έκθεσης ομάδας short sellers που αμφισβητούσε τις λογιστικές και επιχειρηματικές πρακτικές της AremisSoft. Μετά τα δημοσιεύματα και εν μέσω έντονων πιέσεων, η εταιρεία έκρινε ορθή να θέσει την μετοχή της AremisSoft εκτός Nasdaq. Στο ενδιάμεσο, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάκιζε τα δημοσιεύματα ενώ παράλληλα παρέθετε στοιχεία για το συμβόλαιο που υπέγραψε η εταιρεία με την Βουλγαρική κυβέρνηση. Η AremisSoft επέστρεψε στο χρηματιστηριακό "πάτωμα" την Παρασκευή το μεσημέρι και έκλεισε στα $11.98 με απώλειες 9.8% μετά από εντονότατες διακυμάνσεις. Την Παρασκευή το Δ.Σ. της εταιρείας εξήγγειλε την πρόθεση της AremisSoft να προχωρήσει σε buyback μέχρι και ενός εκατομμυρίου μετοχών της αφού θεωρεί τη μετοχή της υποτιμημένη. Το buyback έχει άμεση ισχύ.

Σημαντική για τη σημερινή πορεία του ΧΑΚ θα είναι και η διακύμανση της μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη τα αναλυτικά τριμηνιαία της αποτελέσματα. Την Παρασκευή η μετοχή της Τρ. Κύπρου έκλεισε με οριακές απώλειες 0.39% στις Λ.Κ. 2,57 συγκεντρώνοντας μόλις το 3.1% του τζίρου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εν τω μεταξύ, σε μια νεότερη εξέλιξη, η Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα Κυπριακής εφημερίδας για την AremisSoft, με την οποία συμβουλεύει το επενδυτικό κοινό να στηρίζεται μόνο σε ανακοινώσεις που εκδίδονται μέσω του ΧΑΚ ή σε δημοσιεύματα που τεκμηριώνεται η εγκυρότητα και σοβαρότητα της ανακοίνωσης.